Mazăre cu legume şi mentă

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 8 Feb 2013 | 4533 vizualizari

 

Îmi place gustul pe care îl dă menta acestui preparat... e ceva un pic mai deosebit faţă de varianta clasică, însă fără mare abatere.
Am mai folosit menta şi la mâncăruri cu linte şi fasole; un "gust fresh şi răcoros".

 

INGREDIENTE

  • 1000 g mazăre (2 cutii mari Bonduelle);
  • 2 cepe;
  • 1 morcov;
  • 1 păstârnac;
  • 1 ardei gras verde;
  • 1/2 ardei gras roşu;
  • 200 mL roşii pasate;
  • 1 lg ketchup picant - de casă;
  • 1 vârf lgţ chili;
  • 1/2 lgţ mentă Kotanyi;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazăre cu legume şi mentă:

Se pregătesc legumele:

- ceapa se toacă mărunt;

- morcovul şi păstârnacul felii subţiri;

- ardeiul cuburi mici. 

Mazărea se clăteşte cu apă rece, se lasă la scurs. 

Într-o tigaie încăpătoare, poate fi wok, se încing 4-5 lg ulei de floarea soarelui şi se căleşte ceapa. 

Se adaugă apoi rădăcinoasele iar după ce se înmoaie puţin legumele se adaugă roşiile pasate şi o cană mică de apă.

După ce s-au pătruns morcovii, se adaugă mazărea şi ardeii; se fierbe totul la foc mic până când toate legumele sunt gata. 

După ce se stinge focul, se presară menta. 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazăre cu legume şi mentă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu cartofi, la tigaie