Medalion de somon cu sos gremolada

de Bunica in Somon, 12 Oct 2013 | 15053 vizualizari

 

Nu e o noutate ca-mi place pestele.Aveam doua medalioane de somon si m-am gandit sa fac unu cu sos gremolada.Am gasit la Radu Popovici o reteta ,pe care am modificat-o pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • Marinata: -
  • -o lingura ulei de masline
  • -zeama de la jumatate de lamaie
  • -sare dupa gust
  • -piper dupa gust
  • 1 vf.cutit praf de usturoi
  • Sos:
  • -1 lingurita miere
  • -200 ml. vin alb
  • Gremolada:
  • -o lingura frunze de patrunjel
  • -2 catei de usturoi
  • -coaja de la o lamaie
  • -zeama de la o lamaie
  • 2 lingurite ulei de masline
  • -1/2 lingurita sare
  • -1/4 lingurita fulgi de ardei
  • -1/4 piper proaspat macinat
  • -feliute de lamaie pentru ornat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalion de somon cu sos gremolada:

Amesteca ingredientele pentru marinat pestele,unge pestele si pune-l intr-un vas acoperit pentru o ora.

Intre timp ocupa-te de sosul gremolada.

Patrunjelul se spala,se taie marunt.

Usturoiul se curata si se spala.

Rade lamaia,apoi stoarge zeama.

Intr-un blender se amesteca toate ingredientele pentru sos,mixand foarte bine.

Totul se transfera din blender in tr-un borcan inchis ermetic pentru o ora.

Somonul se scoate din vasul pentru marinat,se transfera intr-un vas ceramic si se toarna sosul format peste el si se introduce in cuptor pentru 30 minute.

Se scoate vasul ,se toarna vinul peste peste si se mai da la cuptor pentru 10 minute.

Se serveste cald cu sos gremolada deasupra.

TIPS-URI

1

timpul de preparare este mare,pentru ca am lasat la macerat somonul si sosul gremolada l-am lasat o ora pentru a se intrepatrunde aromele.

2

Vasul folosit nu trebuie sa fie neaparat ceramic,se poate folosi si unul emailat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de somon cu sos gremolada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu 4 garnituri