Medalion de vită în crustă de piper pe norişor de écrasé de cartofi cu ceapă caramelizată

de Satisfyyourcravings in Vita, 17 Ian 2013 | 4377 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 grame muşchi de vită fraged (tenderlion) taiat în felii de grosimea dorită
  • 3 linguri mix de piper negru, alb, verde și roșu
  • 1 linguriță boabe de muștar
  • 1 cățel de usturoi pisat
  • 4 cartofi medii tăiați în cuburi egale
  • 1 ceapă roșie tăiată julienne
  • 1/2 pahar lapte integral
  • 70 grame unt nesărat la temperatura camerei
  • sare/ piper
  • ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalion de vită în crustă de piper pe norişor de écrasé de cartofi cu ceapă caramelizată:

Bucata de carne se calibrează și se îndepărtează excesul de grăsime. 

Se amestecă usturoiul cu mixul de piper, boabele de muștar și puțin ulei de măsline pentru a obține o pastă cu care se acoperă întreaga bucată de carne. Se refrigerează peste noapte.

Se aduce carnea la temperatura camerei înainte de a fi gătită. Se încălzește tigaia pe foc mediu și de adaugă 20 de grame de unt. Când untul nu mai face spumă, se adaugă bucățile de carne și se gătește în funcție de nivelul de preparare dorit: între 7 şi 13 minute în funcţie şi de grosimea bucăţii de carne. Se lasă la răcit cel puţin un timp egal cu  cel de gătire.

Într-o oală încăpătoare se aduce la punctul de fierbere apă cu sare. Se adaugă cartofii și se  gătesc pentru 15-20 de minute. Se scurg  de apă și se amestecă cu untul, laptele, sare și piper zdrobindu-i nu  foarte fin. 

Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline, se adaugă ceapa și se găteste la foc mic pentru 10-15 minute, până când ceapa are o culoare brun închis, amestecând continuu pentru a evita arderea acesteia. 

Se amestecă écrasé de cartofi obținut anterior cu ceapa caramelizată și se  servește împreună cu medalionul de vită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de vită în crustă de piper pe norişor de écrasé de cartofi cu ceapă caramelizată" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

17.01.2013, 16:24

O reteta fina si delicioasa cu siguranta!

Merisor 1

17.01.2013, 21:09

Ce bine suna!

Sim0na 1

17.01.2013, 22:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pastitio