Ieri am vazut reteta lui Miremirc de "Cuib de viespi" si am murit de pofta.Mi-am amintit ca si eu fac ceva asemanator doar ca ai mei sunt de melc nu de viespi.Deabia am asteptat sa ma trezesc astazi si m-am pus pe framantat.Imi vine sa rad cand ma gandesc ca in loc sa dau jos kilogramele ma straduiesc sa pun cateva.Dar ma consolez cu vorba aia "mananca si bea pana poti".O fi buna vorba,o fi rea nu stiu dar stiu ca melcisorii mei sunt deliciosi,buni de se topesc in gura si nu te mai saturi sa-i mananci.
CREMA
SIROP
Se face o maia din 100 ml lapte,un cub de drojdie,o lingura zahar si faina.
Se lasa 15 minute la dospit.
Cand e gata dospita maiaua se pune in ea galbenusurile,vanilia,coaja de lamaie,faina si se framanta cu restul de 100 ml lapte caldut
.La sfarsit se adauga untul topit in ulei si se framanta inca 5 minute.
Se lasa la crescut cca.30 minute.
Cand aluatul este bine dospit se imparte in 5 parti.
Se intinde din fiecare parte cate o foaie
.Foaia se unge cu unt(200g) amestecat cu zaharul(100g) si zaharul vanilat.
Se presara deasupra nuca macinata sau mac.
Se ruleaza foaia si se taie bucati de 4-5 cm.
Se aseaza lipite intr-o tava in care am pus o foaie de copt.
Se lasa inca 20 minute la crescut.
Se pun la cuptor la foc potrivit.
Cu 10 minute inainte sa fie coapte se scoate tava din cuptor si pe fiecare melc se pune cu lingura siropul preparat din lapte(250ml),zahar(200g) si o esenta de vanilie.
Se baga la cuptor inca 10-15 minute.
Pofta buna!