Melcisori cu nuca

de lili in Prajituri, 17 Oct 2010 | 8754 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt. aluat:

  • 500 gr faina
  • 100 g margarina,dar se poate pune ulei daca nu va place margarina
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 pachet drojdie (cat o nuca)
  • 1 praf de sare
  • 4 lingurite zahar
  • 1/2 cana lapte caldut

pt. umplutura: 

  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 gr nuca
  • 150 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Se amesteca faina cu margarina sau uleiul , se adauga laptele cu drojdia si zaharul, apoi ouale si sarea. Se framanta si se lasa la dospit intr-un loc caldut.


Aluatul dupa ce a crescut se  imparte in 2 parti si se intinde in forma dreptunghiulara, se unge cu  cu compozitia de nuca, se ruleaza, se taie felii de 1 cm, se aplatizeaza putin si se pun la copt.
Pt. umplutura se poate folosi si mac sau doar compozitia de nuca fara ciocolata.


Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "turnata "cu nectarine