Melcisori cu nuca

de T I M E A in Prajituri, 9 Mai 2012 | 26309 vizualizari

 

Cred ca v-am convins deja ca imi place nuca foarte mult! Nu pierd ocazia de a face ceva bun cu nuca :). Va las in compania melcisorilor mei gustosi

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de: 

  • 500 gr faina 
  • 100 gr zahar 
  • 2 oua 
  • 80 gr margarina 
  • 1 plic drojdie uscata 
  • coaja de portocala 
  • 180 ml lapte caldut 
  • un varf de sare

Pentru umplutura

  • 150 gr nuca 
  • 1 albus de ou 
  • 100 gr zahar 
  • zeama de la 1/2 lamaie 
  • coaja de lamaie 
  • 1 esenta de rom -

pt uns:

  • galbenus de ou cu 2-3 lingurite lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus.  Intr-un castron punem faina, zaharul, sarea, ouale batute, coaja de portocale si drojdia dospita timp de 10 min in lapte caldut. Amestecam bine toata ingredientele cu mana, adaugam margarina (untul) topita si framantam bine pana nu se mai lipeste de degete.

Lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, timp de aprox o ora.

In acest timp pregatim umplutura.

Batem albusul spuma, adaugam apoi zaharul mixand in continuare cateva minute. Adaugam coaja si zeama de lamaie, esenta de rom apoi incorporam si nuca macinata.

Din aluatul dospit intindem pe rand doua foi, pe care le ungem cu umplutura de mai sus.

Rulam foaia si taiem felii de aprox 2 cm grosime.

Asezam in tava pe hartie de copt si mai lasam sa creasca aprox 20 min.

Ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 20 minute.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (36)

T I M E A 1

11.05.2012, 15:22

multumesc fetelor

andreeaandreia18 1

22.05.2012, 15:47

super!! iam facut deja de 10 ori,si sunt foarte buni!!! si voi continua sa ii fac in continuare!! bravo TIMEA!

T I M E A 1

22.05.2012, 22:28

multumesc andreea ,ma bucur ca iti plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]