Am vazut reteta la Gusti Bucataras si mi-a placut din prima.Am tot asteptat sa gasesc garant pentru aluaturi dospite,nici o sansa in Campina,am incercat la Ploiesti,nici acolo,de parca e din aur garantul asta.Asa ca m-am documentat cam ce este garantul si am improvizat,la risc,dar a meritat,mi-au iesit,zic eu....
Topim margarina si o lasam sa se raceasca. 3 galbenusuri le frecam cu 50 g zahar farin si cu 100 g margarina topita si racita.
Separat amestecam faina cu praful de copt si drojdia uscata. Peste galbenusurile frecate adaucam 100 ml lapte, omogenizam si turnam peste faina. Framantam adaugand si restul de lapte. Se formeaza o coca pe care o lasam la dospit 15-20 minute, dupa care intindem o foaie, intindem si restul de margarina si impachetam. Apoi intindem foaia si o impartim in 12 fasii lungi de cca 2 degete grosime. Punem rahatul, strangem fasiile, rasucim si formam melcisorul.
Galbenusul ramas se amesteca cu o lingura de lapte si se ung melcisorii, se dau la cuptorul preincalzit cca 30-35 minute. Se ung cu miere cand sunt scosi din cuptor.
Sunt deliciosi.
1
am adaugat in compozitie si o lingura de smantana groasa
2
am pus peste galbenusuri si un praf de sare
3
cand am bagat la cuptor am pus o cratita cu apa dedesupt sa nu se arda pe fund melcisorii