Inspiratie: http://www.lamamaacasa.com/2010/08/melcisori-cu-scortisoara.html
Am batut putin oul, apoi am adaugat zaharul si sarea si am amestecat. Am incorporat uleiul putin cate putin, amestecand cateva minute. Apoi am adaugat coaja de lamaie, laptele la temperatura camerei (eu l-am pus 1 minut pe foc) si drojdia. Am amestecat bine-bine, apoi am inceput sa pun faina, in ploaie, incorporand-o si pe aceasta, spre final framantand cu mana aluatul cateva minute (in varianta Andreei sunt doar 500 g faina, dar mie mi-a luat cu 200 g in plus... probabil faina este de vina). Bila formata am pus-o intr-un castron uns cu ulei, am acoperit cu o folie si am lasat-o la crescut 2 ore.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, am uns masa cu ulei si am intins aluatul cu sucitorul. Grosimea aluatului trebuie sa fie de cca 5 mm sau mai gros. Deasupra aluatului am presarat scortisoara amestecata cu zahar, si am rulat. Cu o ata am taiat rondele de cca 1,5 cm, pe care le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie si unsa cu ulei. Am mai lasat la crescut cca 30 minute. Intre timp am incalzit cuptorul, si am bagat tava la cuptor, la 190 grade, pentru 30 minute, sau pana cand acestea vor prinde o culoare aurie.
Intr-un ibric am pus 3 linguri de lapte si 5 de zahar pudra, si am fiert pana la omogenizare. Cand melcisorii au fost gata, i-am uns cu glazura de mai sus.
Au iesit extrem de gustosi, pufosi si foarte aromatizati!