Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta

de Miha in Torturi, 22 Iun 2010 | 11851 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat bezea:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Inghetata de ciocolata cu menta:
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 ml sirop de menta
  • 250 ml frisca
  • 200 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta:

Blat bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul cate putin si se mixeaza pana se obtine o spuma tare, lucioasa si care face turturi in momentul in care se scoate paleta mixerului. Spre sfarsit se adauga esenta de vanilie si zeama de lamaie.

In tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt se intinde un strat uniform de bezea si de jur imprejur se spriteaza o bordura cu "moturi" :)

Tava se da la cuptor la foc mic, cu usa cuptorului deschisa, pana bezeaua incepe sa se aureasca, in jur de 3-4 ore. Blatul de bezea va trebui sa fie uscat si crocant.

Inghetata de ciocolata:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se desface crema cu laptele fierbinte. Se pune vasul din nou pe foc si amestecand intruna se fierbe pana se ingroasa. Se adauga ciocolata si cacao, se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Cand compozitia s-a racit se adauga siropul de menta si frisca batuta. Se omogenizeaza si se da vasul la congelator pentru cateva ore.

Blatul de bezea racit se "umple" cu bombite de inghetata si se presara cu bilute de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Merengue cu inghetata de ciocolata cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de capsuni si ciocolata