Merluciu in crusta de cartofi

de Lau in Peste, 17 Oct 2013 | 5759 vizualizari

 

Sursa este Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • 1 kg merluciu(eu am folosit trunchi)
  • 250 g cartofi rasii
  • 100 g pesmet
  • 3 catei usturoi
  • 1/2 lamaie
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu in crusta de cartofi:

Pestele il dezghetam il curatam si il stergem cu un prosop de bucatarie,

Curatam cartofii(3 am curatat)spalam si i idam prin razatoare(eu am folosit robotu)

Ii scurgem bine si amestecam cu pesmetul,patrunjelul tocat,1 catel de usturoi dat prin razatoare,sare piper dupa gust si amestecam,

Asezam bucatile de peste in tava tapetata cu hartie de copt,si le ungem cu zeama de la 1/2 lamaie,adaugam un strat generos de cartofi deasupra fiecarei bucatim

Presam putin cu lingura si stropim cu ulei,adaugam si cei 2 catei de usturoi necuratati in tava si dam la cuptorul incalzit cca 25 min,

Eu eram sa uit tava la cuptor(tocamai in timpul acela sa gasit un puiut sa faca o pozna si strangem dupa el)

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu in crusta de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste cu sos de rosii