Scoici cu smantana este unul din felurile mele preferate.....imi place sa le fac duminica dupa ce le cumparam proaspete de la piata
Se gatesc de obicei in vin alb cu ceapa si ierburi aromatice sau "à la crème" cu smantana.
De data aceasta le-am asociat cu smantana si ciuperci. O minunatie !
https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/midiiscoici-cu-ciuperci-si-smantana.html
Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).
Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul.
Curatati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 20 g de unt, timp de 10 minute.
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.
Intr-o cratita se calesc ceapa si usturoiul cu un pic de unt.
Adaugati ierburile, vinul si smantana si gatiti la foc mic, amestecand cateva minute.
Adaugati ciupercile si amestecati.
Puneti midiile, acoperiti si gatiti la foc iute 5-6 minute până când midiile se deschid.
Aruncati midiile care nu s-au deschis.
Serviti cu cartofi prajiti.