Miel cu usturoi si otet balsamic

de mihaelar63 in Oaie, 1 Iun 2020 | 2860 vizualizari

 

 Ma  straduiesc sa aduc pe masa si in atentia voastra, mereu retete noi. Pot sa va spun ca acum ceva anisori nu mancam deloc miel. De cand  am inceput sa testez retete noi sunt foarte multumita. Aceasta reteta cu siguranta o sa mai fie preparata pentru ca a iesit foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1.6 kg pulpa miel
  • 1.5 kg cartofi noi [jumatate rosii mai mari si jumatate albi mai mici ]
  • 100 ml ulei masline
  • 50 ml otet balsamic
  • 50 gr slanina afumata[sau orice afumatura]
  • 2 morcovi noi
  • 2 caciulii usturoi
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 lingura rozmarin uscat maruntit
  • 1 lingura menta uscata
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel cu usturoi si otet balsamic:

  1. Cartofii se curata si se spala .
  2. Cartofii mai mari se taie felii groase si se aseaza pe fundul vasului ceramic .
  3. Toti cartofi se sareaza se pune patrunjel verde tocat , usturoi si putin ulei de masline.
  4. Pulpa de miel se curata si se spala .
  5. Cu varful cutitului se inteapa carnea si se pun in acele buzunarase cateii de usturoi si feliutele de slaninuta .
  6. Se maseaza bine carnea cu sare , rozmarin , boia , menta si ulei de masline .
  7.  Asezati  pulpa de miel  deasupra cartofilor ,impreuna cu rondele de morcovi noi.Turnati o cana de apa in vas .
  8. Pulverizati peste carne otetul balsamic .
  9. Vasul ceramic , acoperit se da la cuptor timp de 3 ore la 160 grade Celsius .
  10. Se  ridica capacul si se mai lasa la temperatura mare pentru rumenire .
  11. La servire adaugati  din abundenta ,usturoi verde taiat marunt si patrunjel verde tocat .
  12. Alaturat puneti salata preferata . Noi am avut salata de varza verde .

TIPS-URI

1

Pentru prepararea mielului cu usturoi si otet balsamic am folosit vasul ceramic emailat grecesc gaastra . Preparatele ies foarte bine in el . In capac vasul gaastra are o gaura care permite eliberarea pe parcurs a aburului acumulat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu usturoi si otet balsamic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coaste de miel cu bere la cuptor