Migdale glasate

de RODIMUR in Dulciuri, 14 Mar 2019 | 2538 vizualizari

 

Pentru consumul imediat, sau pentru a prepara (sau orna) diferite dulciuri, fac din când în când migdale glasate, după o rețetă pe care o am de mult timp. De această dată, le-am făcut pentru ceva dulce de post. Și tare bune au ieșit (și frumoase!) ca de obicei...!
Se prepară foarte ușor și repede și sunt tare bune!

 

INGREDIENTE

  • 100 grame migdale crude
  • 1 lingură încărcată de zahăr brun
  • 1 lingură încărcată de gem de caise
  • 2 linguri ulei de alune de pădure
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță de esență de migdale
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Migdale glasate:

Într-o crăticioară se amestecă zahărul brun cu praful de sare și cu gemul de caise și se adaugă uleiul de alune de pădure. 

Se dă crăticioara la foc mic și se amestecă în ea, până ce se topește zahărul și se formează un sirop care fierbe.

Se toarnă esența de migdale, se omogenizează siropul și apoi se adaugă și migdalele.

Se amestecă întruna, până ce migdalele sunt cuprinse de sirop și încep să se prăjească ușor (cam 2-3 minute).

Când siropul este mai legat și începe să se închidă la culoare, devenind maroniu, se ia crăticioara de pe foc, se răstoarnă migdalele pe o hârtie de copt și apoi se separă unele de altele, ca să nu se lipească.

Se lasă migdalele să se răcească (cam 4-5 minute) și apoi se depun într-un recipient care se închide ermetic. Astfel, se pot păstra chiar și o lună, pentru a fi folosite ca atare, sau ca ingredient, sau element de decor la prăjituri.

TIPS-URI

1

Folosiți un ulei mai bun, de alune de pădure, sau de semințe de struguri, eventual de floarea soarelui, dar nici într-un caz de măsline, care este amar.

2

Este recomandat să folosiți zahăr brun, pentru gustul și calitățile lui.

3

Puteți folosi alt fel de gem, din care aveți, dar să nu conțină bucățele de pulpă de fructe.

4

Siropul se prepară, la foc mic, în 2-3 minute, se leagă cu esența și migdalele (care se și prăjesc ușor, între timp) în alte 2-3 minute, iar răcirea migdalelor durează cel mult 5 minute.

5

Separați migdalele, unele de altele, ca să nu se lipească.

6

Păstrați migdalele glasate într-un recipient închis ermetic.

7

Această rețetă este pentru rețetele (și zilele) de post. Migdalele glasate mai pot fi preparate și cu ingrediente de frupt, pentru perioadele în care nu există restricții alimentare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Migdale glasate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 500 lei
2799.99 lei
2299.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (23)

RODIMUR 1

15.03.2019, 11:37

Mulțumesc, Dantes!

mirela0911 1

15.03.2019, 18:10

Nu am facut niciodata dar sigur le-as devora una doua!

RODIMUR 1

16.03.2019, 12:26

Mirela, merită să faci, pentru că sunt foarte bune! În plus, se fac foarte repede...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu fulgi de migdale