Minciuni

de danakarin in Dulciuri, 30 Mai 2013 | 11158 vizualizari

 

Oare de ce se cheama asa acest aluat prajit ? Am facut azi o portie...merge mai repede decat s-ar crede...

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 2 lingurite de zahar
  • un praf de sare
  • o lingura de rom
  • faina cat cuprinde, cam 250 g
  • 2 lingurite de ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciuni:

Din toate ingredientele framantam un aluat elastic mai tare. Il lasam sa se odihneasca o jumatate de ora in frigider. intindem apoi o foaie de cam 3-4 mm. Taiem  fasii de aluat pe care le crestam la mijloc. Trecem un capat de aluat prin acea crestatura. Obtinem astfel forma dorita. Incingem ulei intr-o tigaie si frigem minciunile pe ambele parti. Nu trebuie sa fie prea inchise la culoare. Le plasam pe un servet absorbant si le presaram cu zahar praf.

Le consumam proaspete. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vestitele miniciunele - reteta copilariei noastre