Mini cheesecake cu ananas si ciocolata

de laura_n in Dulciuri, 19 Feb 2016 | 4675 vizualizari

 

Se stie cat de mult imi place cheesecake-ul, asa ca pentru un nou episod din provocarea Cutia Misterioasa, nu am stat pe ganduri si am prestat o deliciosenie, atat de cremoasa si parfumata, pentru colectia mea! 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva ananas cuburi (600 gr)
  • 1 cutie mascarpone (250 gr)
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • 150 gr biscuiti cu unt
  • 50 gr unt
  • 1 conserva mandarine
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 lingura amidon
  • 100 gr ciocolata neagra
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cheesecake cu ananas si ciocolata:

Pregatim formele in care vom coace tortuletele. Eu am folosit trei inele din inox pe care le-am asezat pe o tava.

Macinam biscuitii fin, la robot. Topim untul si il adaugam peste biscuiti. Amestecam sa se distribuie uniform, apoi impartim compozitia in cele trei, asezand cate un strat in fiecare forma de copt. Presam ca sa obtinem o baza uniforma, punem la copt, cam 10 minute.

Intre timp, deschidem conserva cu ananas, jumatate din cuburile de ananas le pasam fin cu ajutorul unui blender. Adaugam branza mascarpone, zaharul pudra, oul si mixam bine.

Scoatem tava din cuptor, turnam compozitia in cele trei forme, in mod egal, lasand 1 cm margine pentru ca la copt, se vor umfla.

Lasam la copt, aproximativ 40 min, la foc potrivit, dupa care inchidem focul si lasam tava in cuptor sa se tempereze. Tortuletele se vor aseza frumos.

Le scoatem, apoi le dam la rece pentru cateva ore.

Intre timp, caramelizam 4 linguri de zahar brut, adaugam sucul din conserva de ananas si amestecam pana se omogenizeaza. Desfacem o lingura de amidon in putina apa sau suc de ananas, adaugam peste caramel si amestecam pana capata consistenta. Adaugam restul de ananas pe care il taiem in cuburi si mai mici si lasam sa se tempereze.

Tortuletele le garnisim cu ananas in caramel sau feliute de mandarine pentru aspect, dar si un plus de gust!

Ciocolata neagra o topim in putin sos caramel, glazuram dupa bunul gust.

Le dam la rece pana la servire. Sunt extrem de cremoase, parfumate.

 

 

TIPS-URI

1

Nota: de la Vladut, bucatarul de la Neata, am invatat sa nu folosesc ananas crud (proaspat) in combinatie cu branza, sau pentru compozitii cu gelatina. Mentionez ca am facut acest lucru de doua ori, anterior, si a rezultat un gust amar. Ananasul proaspat, crud are o enzime care in contact cu branza transforma gustul acestia intr-unul amarui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cheesecake cu ananas si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise