Mini langosi cu branza sau gem de prune

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 6 Oct 2010 | 22326 vizualizari

 

M-am inspirat din revista "Bucataria de azi " si am facut pentru al meu iubit o portie mareeeeeeeee de langosi ( el este fan " cocaturi" : )....

P.S: o felicit pe Mihaela pentru premiul obtinut la revista!!! foarte buna saramura ( o sa testez curand reteta).

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 2 oua intregi
  • 30 gr drojdie
  • 1 cana lapte  
  • ptr. umplutura:
  • 200 gr telemea rasa
  • 1 lingura unt
  • 1 ou legatura de marar verde
  • piper  
  • ptr. varianta dulce:
  • 200 gr gem prune
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita cacao
  • 2 linguri zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini langosi cu branza sau gem de prune:

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, amestecata cu o lingurita cu zahar si se lasa la dospit 10 min; intre timp se bat ouale cu zaharul , untul si laptele; se amesteca maiaua in faina, apoi se adauga mixul din oua, zahar, unt si lapte, putin cate putin, pana cand aluatul devine elastic.

se lasa la crescut cam o ora; pe o plansa de lucru, se presara un strat generos de faina, apoi din aluat intindem o foaie groasa.Cu gura unei cesti taiem cercuri micute, iar in mijlocul acestora punem la alegere, fie o umpluura   dulce, fie una sarata.

Dupa ce am umplut mijlocul fiecarui cerc,lipim marginile acestuia, si, pentru siguranta le presam cu ajutorul unei furculite.

Intr-o tigaie incinsa cu mult ulei, se pun la prajit cate 2-3 mini-langosi, intorcandu-i pe ambele parti( trebuie sa fie bine rumeniti, nu arsi)....Se scot pe servete de bucatarie, pentru a scapa de surpulsul de grasime!

POFTA BUNA! SUNT DELICIOSI! 

TIPS-URI

1

Se servesc calzi. Langosile cu umplutura dulce vor fi pudrate cu zahar farin, iar cei cu umplutura sarata se vor servi cu branza rasa si smantana. E una din cele mai reusite retete de langosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini langosi cu branza sau gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chiroste cu branza