Mini snitele de ciuperci (de post)

de Ksenya in Mancaruri de post, 27 Mar 2017 | 15238 vizualizari

 

   Tot ma gandeam, inca din postul Craciunului, sa postez reteta asta,dar in lipsa de timp  ,avand alte treburi, am uitat de ea. Rasfoind pozele din calculator, am dat de cosuletul cu ciuperci "Palaria sarpelui", stranse toamna tarziu pe cand hoinaream prin padure. Mi-am adus aminte ca am in congelator si am purces la treaba! Sunt cele mai bune ciuperci pentru snitele. Fine, dulci ....gust divin, cu miros de padure. Nu cred ca inca am dat de alte ciuperci sa le poata inlocui.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci "palaria sarpelui" fierte si scurse
  • 4-5 linguri cu varf faina
  • 1 lingurita rasa curcuma
  • sare dupa gust
  • bere ( eu am pus bere 0 alcool cam jumatate de sticla)
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita delicat natural uscat, facut praf la rasnita de cafea
  • ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini snitele de ciuperci (de post):

Pune ciupercile la scurs, scoate pe un prosop absorbant.

Taie ciupercile fasii, cam cat degetul mare, presara cu piper, praful delicat si sare.

Intr-o farfurie, pune o lingura rasa de faina din cele 5 si treci fasiile prin faina.

Intr-un castron, amesteca faina cu curcuma si un pic de sare dupa gust.

Adauga treptat berea, amestecand pana obtii o pasta la consistenta ca si smantana. 

Adauga usturoiul pisat si amesteca.

Pune o tigaie pe foc, adauga ulei si asteapta pana uleiul se incalzeste suficient.

Trece fasiile prin compozitie, apoi prajeste in tigaie, pe ambele parti pana capata o nuanta aurie.

Scoate pe un prosop absorbant.

 Se serveste cu ceapa verde, sos de avocado, salsa si/sau cu cartofi piure, natur sau ce va place!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi champgnion sau pleurotos mai mici, daca sunt mari, au carnea mai dura

2

Ciupercile nu le congelati fierte, ci in stare cruda, inainte doar spalate si lasate la zvantat

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini snitele de ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu ciuperci si cartofi