Incepem cu jeleul de cirese. Ciresele se spala, se ,, dezoseaza" si se pun la scurs. Intr-o tingire punem untul la topit. Cand este gata adaugam ciresele, zaharul si lasam putin ( pret de 5 minute, cat sa se topeasca zaharul si sa se omogenizeze toate) la ,, calit". Dupa acest timp punem apa, lasam la fiert pana ce ciresele se inmoaie ( nu sa se sfarame). Intr-o ceasca, separat ( in cca 100 ml apa) se dizolva doua linguri si jumatate de amidon care se adauga compozitiei de cirese. Se amesteca bine, se gusta ( nevoie sau nu de dulce) se lasa 3-4 minute si se opreste focul. Se da la racit.
Aluatul: faina, sarea, praful de copt, zaharul si untul de amesteca bine. Rezulta un aluat nelegat. Se adauaga oul si se omogenizeaza. La final se adauga apa. In functie de consistenta aluatului se adauga faina pana rezulta un aluat omogen, nelipicios.
Se lasa aluatul la rece cca o o jumatate de ora- o ora, dupa care se scoate, se intinde cu sucitorul. Se decupeaza pe formele de tarte. Se inteapa din loc in loc cu furculita.
Aceste forme se umple cu jeleul de cirese pregatit mai sus si se pun la cuptor. Se lasa cca 25 minute ( partea de aluat de la margine incepe sa se rumeneasca). Oprim focul, dam la rece.