Mini-clafoutis de tomates au chèvre

de Kadia80 in Mancaruri de legume, 19 Dec 2011 | 9934 vizualizari

 

extrem de gustos si aspectuos

 

INGREDIENTE

  • 20 de rosii mici (ciresele)
  • cateva fire de ceapa verde
  • 4 fire de busuioc
  • 2 oua
  • 100g de branza de capra proaspata
  • 3 linguri de lapte
  • 100ml de smantana
  • 10g de unt
  • 1 lingura de maizena (amidon de porumb)
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-clafoutis de tomates au chèvre:

Ceapa tocata marunt se caleste scurt in uleiul de masline.

Se ung cu unt 4 cocote mici, in care se pun ceapa calita, rosiile mici taiate in jumatati (sau sferturi daca sunt prea mari), busuiocul maruntit si branza de capra taiata bucati. Se pre-incalzeste cuptorul la 180°C.

Se prepara compozitia de clafoutis: se amesteca maizena cu 2 linguri de lapte. Separat, se amesteca ouale cu restul de lapte si smantana, apoi se adauga amestecul de lapte-maizena, se sareaza si pipereaza dupa gust. Se toarna compozitia peste legumele din cocota si se da la cuptor pentr 15-20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-clafoutis de tomates au chèvre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Kadia80 1

20.12.2011, 10:57

e bun oricand Mai vin retete cu cocote, doar sa scap de "meeting"-urile de la slujba

Cris2711 1

20.12.2011, 21:14

Suna bine ,arata bine

feliciacristea46 1

05.02.2014, 18:51

n-am auzit de aceste cocote ! ce sunt ele,vase, hartiute ptr. brise, sau ce ? multumesc !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu de toate