Mini-cozonacei

de RuxyRux in Prajituri, 7 Aug 2012 | 4447 vizualizari

 

Simpli, pufosi, deliciosi...desigur se pot umple dupa dorinta personala cu crema de ciocolata sau asa cum am procedat eu pot fi transformati in friganele pentru micul dejun...

 

INGREDIENTE

  • 650 gr faina( tip spelta)sau alba
  • 100 gr unt topit
  • 150 gr zahar brun
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 300 ml lapte
  • extract natural de vanilie
  • extract de flori de portocal
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 galbenus pentru uns
  • 1 lingura de ulei pentru uns mainile
  • un praf de sare
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-cozonacei:

Faina se cerne intr-un vas. se adauga ingredientele uscate,  aromele, apoi cele lichide si se framanta in jur de zece minute aluatul.

Lasam la crescut 45 de minute.

Luam cate o bucata din aluat cat o minge de ping-pong si o asezam in forma de silicon unsa cu ulei.

Se mai lasa 15 minute la crescut apoi se coc pana se rumenesc la 180 de grade...miros imbietor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-cozonacei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saviecuta cu mac, Baigli sau cozonacei ca-n Banat