Mini-pizza

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Vegan / Raw vegan, 5 Iul 2013 | 9065 vizualizari

 

Si o mini-lectie despre dieta alcalina cu mai multe info aici: http://culinariadaciana.blogspot.ro/2013/07/mini-pizza-si-lectia-despre-alimentatia.html

 

INGREDIENTE

  • ~Pentru aluat
  •  - 250 grame faina alba de spelta;
  • - 1/2 lingurita drojdie uscata;
  • - 160 ml apa calduta;
  • - 1 lingurita seminte de chia;
  • - 1/2 lingurita sare roz de Himalaya.
  • ~Pentru topping~
  • - o jumatate de dovlecel - taiat felii;
  • - o jumatate de vanata - taiata felii;
  • - coaja de la lamaie sau lime;
  • - 20-30 grame feta;
  • - 30 grame branza cremoasa de capra;
  • - 2 catei usturoi;
  • - 2 linguri sos de rosii;
  • - oregano uscat;
  • - piper.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-pizza:

1. Se amesteca drojdia cu apa, se acopera si se lasa deoparte pentru 15 minute, la temperatura camerei.

2. Legumele se calesc usor in ulei de masline, conform retetei insa eu am feliat dovlecelul si vanata si le-am asezat crude pe aluat.

3. Pentru sosul de rosii am folosit cel de la Inedit care a fost exceptional si s-a potrivit foarte bine.

4. Se amesteca drojdia cu apa si se mai lasa pentru inca 5 minute. 

5. Intr-un bol adanc se cerne faina, se adauga sarea si semintele de chia. Se formeaza un cerc in mijloc si se toarna apa cu drojdia inmuiata. Se amesteca si se framanta bine pe o planseta presarata cu faina pentru 7-10 minute pana se obtine un aluat moale si matasos la atingere. Se poate adauga faina daca mai este necesar.

6. Aluatul se lasa deoparte pentru 30 de minute, conform retetei din carte, insa eu am lasat aluatul pentru 24 de ore in frigider, acoperit cu folie de plastic. Se poate sari peste aceasta etapa insa, deoarece dupa reteta originala, aluatul se poate coace pe loc.

7. Se imparte aluatul in doua sau in patru, depinde cat de mic vreti sa fie aluatul, se formeaza bile mici, se pun pe o tava cu hartie de copt si se aplatizeaza lasand pe margine o bordura mai grosuta, iar in interior se unge cu sos de rosii.

8. Pe un cerc se pun dovleceii, coaja de lamaie, branza feta. Deasupra se presara cu oregano si piper. Pe al doilea cerc se aseaza feliile de vinete, branza de capra, usturoiul pisat sau taiat marunt si oregano (optional).

9. Se introduc in cuptorul incalzit la 200-220 grade. Se lasa 5 minute la copt dupa care se intoarce tava si se mai coace pentru inca 5 minute. Blatul trebuie sa fie usor rumenit cand este gata.

TIPS-URI

1

Spelta este cea mai veche dintre cereale si stramosul graului comun, cu un continut mult mai redus de gluten, insa mult mai bogat in minerale si mai putin procesat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de pizza - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă