Astazi vin la voi cu ceva inedit,dar ceva de care se vor bucura cei care sunt adeptii caloriilor reduse si a mancarurilor sanatoase. Este vorba despre supa coreana de alge,care este foarte usor de preparat si are atatea beneficii pentru sanatatea noastra. Fara a mai intra in detalii despre proprietatile algelor (m-ar apuca weekendul daca ma mai lungesc mult),vreau sa mentionez totusi ca am incercat si algele chinezesti de prin magazinele bio si cele coreene,acestea din urma fiind cu mult superioare . Au un gust usor sarat si pot fi folosite si in loc de snack,desi sunt crocante la inceput se inmoaie repede. Sunt destul de versatile,fiind folosite mai ales la supe si salate.
Algele uscate se lasa la inmuiat,iar supa de legume se pune pe foc. Se adauga algele inmuiate,usturoiul pisat si se lasa sa fiarba la foc mic.
La sfarsit se adauga sosul de soia si uleiul de susan,neaparat acesta sa fie adaugat ultimul si sa nu mai fierbeti dupa caci isi va pierde aroma.