Moelleux à la noix de coco

de Sylvia in Prajituri, 7 Mai 2010 | 5010 vizualizari

 

Este o prajitura foarte usor de realizat si gustoasa, copiii o adora, una din retetele clasice ale bucatarie franceze. Dincolo de titlu :) este una din cele mai simplu de realizat prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 230 grame de faina,
  • 150 grame de zahar,
  • 150 grame de unt,
  • 150 grame de cocos,
  • 4 oua,
  • un pahar de lapte ( 200 ml am pus eu )  ,
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moelleux à la noix de coco:

Se amesteca  galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si se mixeaza bine, pana se albesc. Adaugam apoi untul topit si  faina putin cate putin pana se incorpozeaza toata. Punem apoi laptele si la sfarsit nuca de cocos si zaharul vanilat, obtinand astfel un aluat dens.

  Separat se bat albusurile spuma cu zaharul ramas pana obtinem o compozitie densa ca si pentru bezea.

   Se amesteca cu grija cele doua compozitii si se pun intr-o tava pentru tarta unsa bine cu unt in prealabil.

   Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute in functie de cuptor . Se serveste calduta si este delicioasa, fiind o prajitura simpla perfecta la o cana de ceai. Va doresc pofta buna .

Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux à la noix de coco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda, mere si crusta crocanta