Mreana la tava

de mihaelar63 in Peste, 30 Oct 2014 | 23496 vizualizari

 

Pana acum n-am avut ocazia sa mai mananc mreana. Acum stiu de ce este denumita si regina raului de catre pescari. Mreana are o carne buna mai dulcie si mai densa decat cea a crapului. Mreana mea a avut cam 3 kg si am preparat jumatate din ea. Jumatatea cu coada:D

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg mreana
  • 1 gogosar
  • 6 catei usturoi
  • 100 gr slanina afumata
  • 100 ml ulei masline
  • 100 ml vin alb
  • pasta Harissa[pasta cu ardei iute rosu , usturoi , coriandru si chimen ]
  • ceapa verde
  • lamaie
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mreana la tava:

Pestele curatat  si spalat l-am  crestat pe spate si l-am pus intr-o tava teflonata .

Curatati, spalati si feliati gogosarul si usturoiul .

Am sarat pestele , l-am uns cu pasta Harissa si in fiecare crestatura am pus o feliuta de usturoi , una de gogosar si una de slaninuta afumata .

Am dat pestele la rece in frigider cateva ore .

La preparare am turnat deasupra vinul alb si am stropit cu ulei de masline .

Am pus pestele la cuptorul incalzit . In maximum 30 minute este rumenit .

Am servit mreana la tava cu lamaie si verdeata.

TIPS-URI

1

Langa peste merge bine un pahar de vin alb .

2

Harissa este o pasta din ardei iute rosu amestecat cu condimente diverse : usturoi , coriandru , chimen.Este denumit si condimentul national tunisian . Este mult folosita in tarile magrebien, nordul Africii .

3

ATENTIE - icrele de mreana nu se consuma , sunt toxice pentru sanatatea omului .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mreana la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste la tava, pe pat de legume