Mucenici

de mamaieelena in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 5367 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg. faina alba
  • 1 lingurita sare
  • 40gr.drojdie proaspata
  • 100 gr.margarina
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 1 fiola cu rom
  • 500ml.apa calda 
  • 200 gr.nuca macinata
  • sirop:
  • 300 gr. zahar
  • 200 ml. apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Se pun intr-un lighean toate ingredientele (mai putin siropul) si se amesteca si apoi se framanta pana se obtine un aluat consistent si compact ce se lasa la dospit pana se dubleaza volumul. Se imparte in bucati aproximativ egale si se fac opturi si se asaza in tava aragazului in care am pus hartie de copt. Se lasa la dospit iar 20 minute si se pun la cuptorul preancalzit la 200 de grade pana se rumenesc

Intre timp se pregateste siropul amestecandu-se apa cu zaharul si se da la foc pentru 15 minute apoi cand sunt mucenicii gata se scot si se pune cu o lingura siropul pe fiecare mucenic si se pune nuca pe suprafata lor. Optional scortisoara.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]