Mucenici

de mamaieelena in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 4624 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg. faina alba
  • 1 lingurita sare
  • 40gr.drojdie proaspata
  • 100 gr.margarina
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 1 fiola cu rom
  • 500ml.apa calda 
  • 200 gr.nuca macinata
  • sirop:
  • 300 gr. zahar
  • 200 ml. apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Se pun intr-un lighean toate ingredientele (mai putin siropul) si se amesteca si apoi se framanta pana se obtine un aluat consistent si compact ce se lasa la dospit pana se dubleaza volumul. Se imparte in bucati aproximativ egale si se fac opturi si se asaza in tava aragazului in care am pus hartie de copt. Se lasa la dospit iar 20 minute si se pun la cuptorul preancalzit la 200 de grade pana se rumenesc

Intre timp se pregateste siropul amestecandu-se apa cu zaharul si se da la foc pentru 15 minute apoi cand sunt mucenicii gata se scot si se pune cu o lingura siropul pe fiecare mucenic si se pune nuca pe suprafata lor. Optional scortisoara.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti a la Jamila