Mucenici moldovenesti

de divainbucatarie in Dulciuri, 2 Mar 2011 | 5680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 20 g drojdie
  • putina coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 300 ml lapte
  • Pentru sirop:
  • 1 ceasca zahar
  • 1 ceasca miere
  • 2 cesti de apa
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru topping:
  • 200 g nuci tocate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Preparam maiaua din drojdie, o lingurita zahar si una de faina. Dupa 10 minute o amestecam cu restul ingredientelor. Vom obtine un aluat moale pe care il lasam sa creasca la loc caldut. Cand acesta creste (si va creste mult), il impartim in 8 bucati din care modelam rulouri, pe care le impletim sub forma de 8. Punem mucenicii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ii vom coace la 180°C timp de 45 de minute.

Cat timp acestia se coc pregatim siropul: fierbem apa cu zahar timp de 4-5 minute. Lasam sa se raceasca putin si adaugam mierea de albine. Cand mucenicii sunt gata ii scoatem din cuptor, ii lasam sa se raceasca putin, apoi turnam siropul peste ei.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti