Mucenici moldovenesti

de Lavinia in Dulciuri, 8 Mar 2013 | 13464 vizualizari

 

An de an astept sarbatoarea asta doar pentru placerea de a face mucenici...pur si simplu ii ador!Au iesit extrem de pufosi si aromati.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg faina(900 g+100 g pentru framantat)
  • 2 oua+1 pt uns
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • coaja de la 1 lamaie
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 400 ml lapte caldut
  • 10 linguri ulei
  • 100 ml apa minerala calduta
  • 1 lingurita sare

Sirop:

  • 500 ml apa
  • 10 linguri de zahar
  • 2 fiole esenta de rom

Decor:

  • 4 linguri miere
  • 200 g nuca macinata
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Facem o maia din drojdie,apa minerala calduta,25 g zahar si 50 g faina si o lasam la dospit 15 minute.

Separat amestecam faina cu sarea ,o cernem si facem o adancitura in mijloc.

Mixam cele 2 oua cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.

Adaugam peste faina maiaua,ouale,coaja de lamaie si laptele caldut si omogenizam bine.

Adaugam si uleiul si tapetam o masa de lucuru cu restul de faina(100 g)

Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini si il lasam la dospit 30 de minute la loc caldut acoperit cu un prosop.

Framantam putin aluatul pentru a elimina aerul si il impartim in 4 parti egale.

Fiecare parte o impartim in 10 bilute egale astfel incat sa avem 40 de mucenici.

Fiecare biluta o impartim in 2.

Intindem snururi de cca 30 cm pe care le impletim 2 cate 2 si formam opturi(vezi foto)

Punem mucenicii in tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam la dospit 15-20 de minute in tava apoi ii ungem cu oul batut si ii introducem in cuptorul preincalzit pana se auresc putin.

Ii lasam la racit si intre timp preparam siropul.

Fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul iar cand s-a racorit putin adaugam esenta de rom.

"Scufundam" fiecare mucenic in siropul caldut timp de 8-10 secunde iar apoi ii asezam inapoi in tava.

Ii lasam sa se aseze putin apoi ii ungem cu miere si presaram nuca peste ei.

TIPS-URI

1

100 ml de apa din sirop se poate inlocui cu 100 ml zeama de portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Constelatialeu 1

09.03.2013, 13:45

feliciacristea46 1

09.03.2013, 16:19

eu nu ii insiropez, doar ii ung cu miere si presar nuca !

Lavinia 1

09.03.2013, 18:49

Mie imi plac mai insiropati dar oricum sunt deliciosi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti pufosi, insiropati - reteta cu care nu dai gres