Mucenici moldovenesti aromati

de Bucataras Monica in Dulciuri, 9 Mar 2016 | 1961 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 1 cubulet drojdie
  • 3 oua
  • 250 g zahar tos
  • 300 ml lapte
  • un praf de sare
  • 1esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie/portocala

Pentru sirop:

  • 500 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 esenta de rom/vanilie

Pentru uns :

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de lapte
  • miere
  • miez de nuca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti aromati:

Se pune intr-un bol drojdia cu 2 linguri de zahar, 100 ml lapte si 2 linguri de faina. Lasam maiaua  20 minute, intr-un loc la cald.

Intr-un castron punem faina si facem in mijloc o gropita in care vom adauga restul ingredientelor: ouale, zaharul, praful de sare, esenta de rom si coaja de lamaie/portocala. Amestecam apoi adaugam maiaua, restul laptelui si framantam pana obtinem un aluat omogen. Se acopera vasul  si se lasa la dospit, la loc cald.

Pregatirea siropului: intr-un vas punem 500 ml apa,esenta dorita si 200 g zahar. Se fierbe pana ce se dizolva zaharul.

Dupa ce aluatul a crescut, incepem sa formam mucenicii: rupem bilute din aluat rasucim cate doua snurulete si formam opturi. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt ii asezam si  ii ungem cu amestecul obtinut din cele  2 galbenusuri cu 2 linguri de lapte , dupa care ii coacem pentru 30 minute la foc mic .

Cand sunt rumeniti ii scoatem,ii ungem cu miere de albine si presaram nuca maruntita .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti aromati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite de post cu dulceata de afine