Mucenici muntenesti

de dakris in Dulciuri, 9 Mar 2012 | 6042 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g mucenici
  • 1,5 l apa
  • 250 g nuca (jumatate macinata, jumatate prajita)
  • 150 g zahar
  • un praf de sare
  • scortisoara
  • esenta rom
  • coaja rasa de lamaie si portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici muntenesti:

Mucenicii se fierb intr-o oala cu 1,5 l apa conform timpului indicat pe ambalaj cu un praf de sare. Adaugam zaharul si, cand se topeste, punem nuca macinata si oprim focul. Adaugam coaja rasa de lamaie si portocala, scortisoara si esenta de rom si acoperim cu un capac.

Se servesc dupa cca 2 ore cu adaugand nuca prajita taiata/rupta bucatele deasupra si, daca mai este necesar, se mai presara scortisoara.

TIPS-URI

1

Nuca prajita le va conferi un gust aparte, delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf de post cu gem de prune si nuca