Mucenici muntenesti

de mimmi in Dulciuri, 10 Mar 2012 | 7638 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul din care se fac mucenicii muntenesti este nevoie de
  • 150 grame faina;  
  • 120 ml apa calda,
  •  un praf de sare.( ies in jur de 50-60 de mucenici )
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici muntenesti:

Este indicat ca in seara de 8 martie, sa se face coca din care se modeleaza mucenicii. Mucenicii se fac snururi lungi si subtiri din coca, apoi se fac cerculetepe care le rasucim si formam opturi. Mucenicii se lasa peste noapte la uscat, pe masa presarata cu faina. In dimineata de 9 martie, mucenicii se trec prin sita, pentru ca sa cada faina de pe ei, apoi se pun la fiert intr-o zeama preparata din urmatoarele ingrediente: 1,5 l apa, sare(un varf de lingurita), coaja de la o portocala (rasa) ,5 linguri zahar, scortisoara dupa gust,2-3 cuisoare si esenta de lamaie dupa gust. Mucenicii se pun in apa, numai dupa ce aceasta a dat in clocot. Se lasa la fiert,iar cand acestia s-au ridicat la suprafata se adauga miez de nuca,se acopera oala cu un capac si se lasa 10 minute deoparte. Se pun in farfurii si se mai presara putina nuca si se servesc ! Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]