Muffins cu ciocolata de post

de andreea123 in Mancaruri de post, 24 Mar 2011 | 5126 vizualizari

 

Sunt extraordinare de bune!

 

INGREDIENTE

  • 250ml lapte de soia (Alpro-Soya, cel mai bun lapte de soia)
  • 150g de zahar
  • 30g de ulei
  • 1 1/2 lingura amidon de porumb
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 1 varf de cutit bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie
  • 200g de faina
  • bucatele mici de ciocolata menaj  (Galactic - de post)
  • esenta de vanilie
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu ciocolata de post:

Intr-un vas se toarna laptele, se pune zaharul si se amesteca pana se topeste, apoi se toarna uleiul, esenta de vanilie.

Se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se adauga in vas, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cu amidonul. Se mesteca bine pana dispar cocoloasele de faina, apoi se pun cele 2 linguri de cacao amestecand de sus in jos, pana se incorporeaza.

Se toarna in forme cu ajutorul unei linguri (eu am folosit forme de unica folosinta din aluminiu, pe care le-am achizitionat din Ungaria, dar se gasesc si in RO).

Deasupra se presara bucatelele de ciocolata si se dau la copt (eu avand forme individuale le-am pus in tava de la cuptor) la foc potrivit 180°C timp de 25 min.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In formele de unica folosinta din aluminiu, nu se pune hartie si nu se tapeteaza cu faina. Cand s-au racit se scot muffinsurile din forme, tragand usor de laturile formei pana se desprind din forma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu ciocolata de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu ciuperci