Sunt extraordinare de bune!
Intr-un vas se toarna laptele, se pune zaharul si se amesteca pana se topeste, apoi se toarna uleiul, esenta de vanilie.
Se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se adauga in vas, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cu amidonul. Se mesteca bine pana dispar cocoloasele de faina, apoi se pun cele 2 linguri de cacao amestecand de sus in jos, pana se incorporeaza.
Se toarna in forme cu ajutorul unei linguri (eu am folosit forme de unica folosinta din aluminiu, pe care le-am achizitionat din Ungaria, dar se gasesc si in RO).
Deasupra se presara bucatelele de ciocolata si se dau la copt (eu avand forme individuale le-am pus in tava de la cuptor) la foc potrivit 180°C timp de 25 min.
Pofta buna!
1
In formele de unica folosinta din aluminiu, nu se pune hartie si nu se tapeteaza cu faina. Cand s-au racit se scot muffinsurile din forme, tragand usor de laturile formei pana se desprind din forma.