Din start trebuie să precizez că nu este un desert foarte dulce, dar mie mi-au plăcut tare mult, pentru că mai nou mereu trebuie să am un dulce la cafea, iar astea se incadrează perfect la capitolul dulce cu mai puţine calorii....mă rog, aproximativ! :)))
Se mixează untul moale cu zahărul brun. Se adaugă ouăle şi coaja de lămâie. Separat, amestecăm făina de mălai cu sarea şi praful de copt. Adăugăm la amestecul de ouă, pe rând, câte o lingură de făină şi o lingură de lapte şi mixăm până încorporăm toată cantitatea şi obţinem un aluat consistent, ca la chec.
Curăţăm mărul de coajă şi de cotor şi îl tăiem cubuleţe, apoi îl încorporăm în aluat amestecând uşor. Se ia câte o lingură plină de aluat şi se aşează în forma de brioşe, apoi se da la cuptorul preîncălzit la 190 de grade ptr 25 de minute sau până se rumenesc uşor şi trec testul cu scobitoarea.
După ce le scoatem din cuptor şi se răcesc puţin se pot pudra cu zahăr sau glazura cu ciocolată.
Poftă bună!
1
merele pot fi înlocuite cu afine, merişoare, ori alte fructe preferate sau de sezon
2
de asemenea, înainte sa le adăuga la aluat, putem pudra merele cu puţină făină
3
praful de copt eu îl dau printr-o sită fină pentru că se adună cocoloaşe, apoi îl amestec cu făina