Unele dintre cele mai bune pe care le-am facut, adaptate dupa reteta Juliei careia ii multumesc mult :)
Incalzim cuptorul la 190C si pregatim tava pentru muffins cu hartiute speciale sau unse cu ulei si apoi presarate cu faina. Pregatim intai crema de cocos ca aluatul sa nu stea mult inainte de a intra in cuptor.
Crema de cocos:
Albusurile batute spuma se mixeaza cu zaharul, apoi se pun esenta de migdale si fulgii de cocos pana obtinem o crema destul de tare.
Aluat:
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana capata consistenta unei bezele. Apoi punem galbenusurile, pe rand, esenta, untul topit si sana. Dupa ce s-a omogenizat adaugam si faina, amestecata in prealabil cu praful de copt si cacaoa, in ploaie.
Asamblare:
In fiecare forma de muffin se pune o lingura de aluat, apoi o lingurita cu varf de crema de cocos, apoi o alta lingura de aluat acopera uniform crema.
Se tin la cuptor pana ce trec testul scobitorii. Cand sunt coapte uneori crapa deasupra.
1
Crema trebuie sa aiba muuult cocos, nu va speriati daca pare de-a dreptul vartoasa; daca nu e destul cocos, albusurile se vor umfla in cuptor, dar la final se vor si desumfla cand scoateti briosele la racit.
2
Daca lasati lingurita de crema neacoperita cu aluat, albusul se va coace ca "bezelui" :D