Muffins panettone

de Xandrinne in Dulciuri, 25 Mai 2014 | 3563 vizualizari

 

O delicioasa reteta, preluata de pe blogul Olgutei.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina,
  • 100 g zahar,
  • 12 g drojdie proaspata,
  • 130 ml lapte,
  • esenta de vanilie,
  • 1 ou intreg si 1 galbenus,
  • 100 g unt topit si racit,
  • 1 lingurita coaja de lamaie,
  • 1 lingurita coaja de portocala;
  • 40 g miez de nuca maruntita,
  • 20 g nuca de cocos,
  • 20 g stafide,
  • 20 g ciocolata, maruntita,
  • 40 g rahat,
  • 1 ou si nuca de cocos pentru uns si presarat deasupra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins panettone:

Cernem faina intr-un bol si facem in mijloc o gropita, in care punem drojdia sfaramata, 1 lingura de zahar si jumatate din cantitatea de lapte; amestecam usor, incorporand si putina faina. Obtinem un aluat moale, moale; lasam la crescut, 10 minute. In restul de lapte amestecam zaharul si esenta de vanilie; amestecam sa se topeasca zaharul. Adaugam laptele, oul si galbenusul, untul topit, peste aluatul cu drojdie. Punem si un praf de sare. Mixam pana obtinem un aluat omogen, care face basici. Punem si coaja de lamaie si cea de portocala; lasam aluatul la dospit 30-40 de minute.

Pregatim umplutura: miezul de nuca maruntit, rahatul taiat cuburi, stafidele, ciocolata, nuca de cocos - se amesteca intr-un castron toate.

Incorporam amestecul de mai sus, usor, in aluatul dospit. Turnam cate o lingura de aluat in forme de muffins, captusite cu hartiute de copt. Lasam la dospit alte 30 de minute.

Aprindem cuptorul; ungem muffins-urile cu ou batut, presaram deasupra nuca de cocos si coacem la 180 de grade pana devin usor aurii (ale mele au fost ceva mai "bronzate").

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins panettone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu spuma de piersici - Reteta nr. 250!