Muraturi cu struguri

de Dana_Retetegg in Muraturi, 3 Noi 2013 | 5562 vizualizari

 

In fiecare an pun muraturi. Imi plac foarte mult si nu vreau sa-mi lipseasca in perioada iernii.

Le pun de fiecare data cat mai asortate si incerc sa le combin astfel incat sa impac toate gusturile.

Anul acesta am avut multi struguri adusi de la tara si dupa ce am papat pe saturate, am decis sa-i incerc si murati.

Fiindca sunt struguri dulci si aromati au iesit extrem de buni murati, alaturi de celelalte legume.

 

INGREDIENTE

  • 10-12 gogonele,
  • 3-4 struguri,
  • 1 ardei,
  • 3-4 castraveti,
  • 1 conopida (1.2 kg),
  • 1 varza (1.4 kg),
  • 7-8 morcovi,
  • 1 sfecla rosie,
  • frunze de telina,
  • crengute de marar uscat,
  • 1 lingura de sare grunjoasa pt fiecare litru de apa,
  • boabe de piper, de coriandru, de anason.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi cu struguri:

Pentru ca aveam borcanul prea mic (5 l) si nu am vrut sa ramana legume, am mai cumparat inca unul de 4,2 l. Daca aveti un borcan de 10 l cantitatea de legume intra la fix :)  

Am spalat bine toate legumele. Sfecla si morcovii le-am frecat cu un burete curat (folosit doar pt legume nu pt vase :D) si nu le-am mai decojit asa cum procedam inainte. Sfecla am feliat-o in bucati mai mici.  

Conopida am taiat-o in buchetele, varza felii mai maricele. Strugurii i-am spalat bine si i-am lasat ciorchini intregi.  

In borcane am asezat frunze de telina jos, apoi am inceput sa pun legumele si strugurii cu grija sa nu-i presam prea tare. Printre legume am pus iar frunze de telina, boabe de piper, anason, coriandru.  

In borcanul mare am pus ardeiul si castravetii, in cel mic nu am mai pus.  

Deasupra legumelor am pus crengute de marar uscat.  

Intr-o cratita am pus apa, masurata fie cu sticla fie cu cana gradata. La inceput am pus 5 l, iar la fiecare litru o lingura generoasa de sare grunjoasa. Am amestecat bine pana ce sarea s-a topit, apoi am pus amestecul in borcane peste legume.  

Daca in primul a fost de ajuns, pentru al doilea borcan am mai pregatit 1.5 l de apa cu sare.  

Am pus borcanele intr-un loc racoros. Pe cel mare l-am acoperit cu o farfuriuta, celui mic i-am pus capacul.  

Am vrut ca cel mare sa fie gata mai repede, de aceea l-am "grabit" :)  

In primele zile apa mai scade asa ca vom mai completa pe parcurs. Daca aveti un pai din plastic mai suflati din cand in cand in apa din borcane, eu anul asta n-am avut paie :)  

Dupa 3-4 zile muraturile incep sa devina roz, apoi rosii de la sfecla. In 2 saptamani ale mele au fost gata de "atac".  

Strugurii sunt excelenti murati, merita sa testati, nu o sa va para rau :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

simona72 1

05.11.2013, 07:49

Chiar merita testati...nu am mancat, dar imi place combinatia ta!!

Dana_Retetegg 1

05.11.2013, 11:16

Eu am mancam acum cativa ani la un restaurant, langa friptura si mi-au placut asa de mult incat n-am ratat ocazia sa-i pun anul asta intre celelalte muraturi

Rahela Velicu 1

04.10.2021, 22:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci murate