Musaca 2 in 1

de oana_d in Vita, 16 Dec 2010 | 6222 vizualizari

 

Am numit-o asa pentru ca este o combinatie intre musacaua de cartofi si aceea de vinete.

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de vita fara os,
  • 2 oua,
  • 4-5 cartofi,
  • 1-2 vinete,
  • 2 cepe mari,
  • un morcov,
  • 2 rosii,
  • sare, piper,
  • ulei,
  • patrunjel verde tocat;
  • sosul: smantana,
  • 1 ou,
  • lapte sau apa,
  • cascaval ras,
  • ketchup.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca 2 in 1:

Carnea se portioneaza si se da prin masina.

Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Se inabusa in ulei apoi se da prin masina de tocat impreuna cu morcovul curatat si spalat.
Cartofii se curata de coaja si se taie rondele. Vinetele se spala si se taie rondele, apoi se trag in ulei pana se rumenesc. Carnea se amesteca cu doua oua intregi, patrunjel tocat, sare, piper.

Apoi se pune un rand de cartofi pe fundul tigaii, se acopera cu jumatate din carne. Se pune un rand de rondele de vinete si unul de rosii taiate tot rondele. Daca raman spatii, le umpleti cu cartofi.Se pune restul de carne, apoi se aranjeaza deasupra un rand de cartofi mai rumeniti si se face un sos din oul batut cu smantana si putin lapte, cu sare sau Delikat, daca mai trebuie. Se da la cuptor la foc potrivit aproximativ o ora.

Se serveste cu ketchup.

TIPS-URI

1

iese mai gustoasa daca si carnea este calita in ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca 2 in 1" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc