Musaca balcanica

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 2 Aug 2016 | 4611 vizualizari

 

Astazi 2 August sarbatorim ziua naţională a Macedoniei.
Republica Macedonia, sau Macedonia, uneori numită FYROM este o ţară în Peninsula Balcanică în Europa de sud-est. Se mărgineşte cu Serbia la nord, Albania la vest, Grecia la sud şi Bulgaria la est.
Va prezint cu aceasta ocazie o varianta balcanica de musaca cu vinete, cartofi si sos de rosii.
Tradițional, musacaua este pregătită din straturi de carne tocată (sau mărunțită cu cuțitul) de miel sau orice altă carne roșie, în alternanță cu felii de vânătă prăjită sau cartof, cu felii de tomate și sos alb. Ingredientele se pun într-un vas adânc și larg, se coc în cuptor și produsul, musacaua, se servește bucăți mari, permițând să se observe alternanța straturilor de legume și de carne.
În versiunea sa balcanică, adică în Bulgaria, România, Croația, Muntenegru, Serbia, Macedonia, acest fel de mâncare poate fi gătit și cu cartofi, în loc de vinete. Sunt cunoscute și variante în care stratul de legume este compus din dovlecei, morcovi și cartofi.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/musaca-balcanica.html

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 700g de carne tocată(350g carne de vită și 350 gr carne de porc )
  • 6 cartofi
  • 200 gr sos de roșii
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 2 roșii
  • 1 ardei roșu
  • cimbru
  • 150g brânză rasă
  • sare, piper,
  • boia de ardei
  • 20 cl de apă
  • 4-5 linguri de ulei de măsline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca balcanica:

Fierbeti cartofii intregi în apă clocotită cu sare timp de aproximativ 30 de minute. 

Se spala si se taie vinetele în felii nu prea groase.

Se pune sare si si piper si se prăjeșc într-o tigaie cu un pic de ulei de masline.

Se scot pe hârtie absorbanta. 

Se curata si se taie marunt ceapa și usturoiul. Se pune la-ncalzit 1 lingura de ulei de masline si se prajeste ceapa si usturoiul. Cand sunt rumenite se adaugă ardeiul roșu tăiat bucatele si carnea tocata. Se amestecă bine pentru a obtine o compoziție uniformă. Puneti cimbru, boia de ardei, sare și piper. Se adauga sosul de rosii si un pahar de apă. Fierbeti la foc mic 10-15 minute,.

Decojiti cartofii fierti si taiati-i felii.

Intr-un vas uns punem un strat de cartofi,un strat de vinete și un strat de carne. 

Se presară deasupra brânză rasă. 

Se punea deasupra un strat de legume (cartofi, felii de vinete și roșii), se acoperă cu carnea rămasă și se termina cu un strat de legume. 

Se presară la sfarsit brânza rasă. 

Se coace 20-30 minute la 200 ° C .

Puteti servi.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca balcanica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole galbena cu pulpe de pui