Musaca bulgareasca de cartofi

de andreeaandreia18 in Mancaruri cu carne, 22 Mai 2012 | 19996 vizualizari

 

aceasta reteta am invatat-o de la nasa mea de cununie de origine bulgara!

 

INGREDIENTE

  • 500 grame carne tocata(mixta,de porc..cum doriti)
  • 1 kg cartofi
  • 1-2 rosii( si din conserva)
  • 2 cepe mari
  • boia de ardei
  • sare
  • ulei
  • cimbru pentru carnea tocata
  • pentru topping:
  • 3 oua
  • 1 lingura de lapte
  • 2 linguri de faina
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca bulgareasca de cartofi:

Se caleste ceapa in putin ulei, dupa care se aduga rosiile tocate si framantate si abia dupa aceea se aduga carnea tocata cu cimbru, pentru a nu se forma noduli. Amestecati foarte bine si condimentati cu sare, dupa gust.

Cartofii taiati marunt ii amestecati cu continutul pregatit mai sus. In acest fel vom obtine o compozitie omogena.

Ungeti tava cu ulei si puneti continutul obtinut dupa care puneti apa in tava atat cat sa acopere cartofii.

Dati la cuptor la 200 grade pana cand scade apa.

Dupa ce a scazut apa de pe musaca, scoateti de la cuptor si adaugati ouale batute cu laptele si faina si turnati pe deasupra, apoi dati din nou la cuptor pana cand aceasta se rumeneste.

Va doresc pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca bulgareasca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

andreeaandreia18 1

24.05.2012, 12:23

multumesc fetelor!! da este foarte buna!!

Bucataras Monica 1

22.03.2013, 14:22

interesanta reteta ta , de tinut minte

Panacris 1

22.03.2013, 15:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete si cartofi