Musaca cu sos bechamel

de -Licurici- in Mancaruri cu carne, 19 Feb 2018 | 9977 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piure de cartofi (cartofi, unt, lapte, sare);
  • 500 g carne tocata;
  • 1 ceapa;
  • 350 g rosii pasate;
  • 100 ml vin roze;
  • cimbru;
  • sare;
  • piper.
  • sos bechamel:
  • 50 g unt,
  • 1 lingura cu varf de faina,
  • 300 ml lapte fierbinte,
  • 2 oua,
  • 150 g branza cheddar,
  • sare si piper.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu sos bechamel:

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei.

Cand se inmoaie, se adauga carnea tocata, se lasa cateva minute, apoi se pun rosiile, vinul, cimbru, sare si piper.

Se lasa sa fiarba 40-45min, amestecand din cand in cand.

Pentru sosul bechamel, se topeste untul la foc mic, apoi se pune faina, amestecand continuu. Se adauga laptele fierbinte, putin cate putin, ouale batute, sare si piper. Se lasa 1 min pe foc, amestecand continuu. Se opreste focul, apoi se adauga branza rasa, amestecand bine pana se topeste.

Intr-un vas termorezistent se pune jumatate din piure, compozitia cu carne, restul de piure, iar pe deasupra se toarna sosul bechamel.

 

Se da vasul la cuptorul preincalzit, pentru 30-35 min, sau pana se rumeneste pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

19.02.2018, 19:58

Mmm, ce bine suna! Cred ca a iesit super buna musacaua cu sos bechamel!

Adi 1

19.02.2018, 21:53

Buna!

elucubratiiculinare 1

21.02.2018, 11:08

gustos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umplut