Musaca de cartofi

de dakris in Porc, 20 Feb 2012 | 14539 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi medii
  • 400 g pulpa porc (carne tocata)
  • 2 oua
  • 2 cepe medii
  • bulion
  • 30 ml ulei
  • 1 ardei rosu
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper, busuioc, cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii i-am fiert la aburi, in steamer, intregi. Dupa ce s-au racorit un pic i-am taiat felii.

Ceapa si ardeiul le-am tocat cubulete si le-am pus intr-o tigaie teflonata cu cca 30 ml ulei si 1 ceasca cu apa (daca folosim carne tocata, care, de regula, e cam grasa punem mai putin ulei). Am acoperit cu un capac si am lasat sa se inabuse. Dupa ce s-au inmuiat legumele am adaugat 3 linguri bulion facut in casa, carnea tocata si inca o ceasca cu apa. Am acoperit cu capacul si am lasat pana a scazut apa. Am adaugat condimentele si ½ legatura de patrunjel tocat.

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei am asezat un rand de cartofi si am turnat jumatate din compozitia cu carne. Am asezat inca un strat cu cartofi, unul de carne si, deasupra, iar cartofi. Am acoperit cartofii cu apa fierbinte si am introdus vasul la cuptor pentru cca o ora la foc potrivit. Apoi am scos vasul din cuptor si am varsat deasupra, pe toata suprafata, 2 oua batute si patrunjel. Am introdus vasul in cuptor pentru inca 10-15 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca