Musaca de cartofi cu carne tocata

de Mitinita in Porc, 18 Aug 2014 | 10279 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi mari
  • 1 ceapa
  • 250 g carne tocata de porc
  • 3-4 rosii din conserva
  • un pachet Miez de Lapte Delaco
  • amestec de usturoi si piper Kotanyi
  • sare
  • 2-3 linguri de pasta de tomate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne tocata:

 

Se curata ceapa si cartofii si se spala. Ceapa se taie marunt, iar cartofii se feliaza, in felii de grosime egala.

Se pune tigaia pe foc si o lingura de ulei. Se caleste ceapa si se adauga carnea tocata. Se tin cam 10 minute pe foc, se sareaza si se condimenteaza cu amestecul de piper si usturoi. Se adauga rosiile.

In forma pentru cuptor, se pune un rand de cartofi si un rand de carne tocata si se continua tot asa. Ultimul rand sa fie de cartofi. Se taie miezul de lapte in felii rotunde si se pun peste cartofi. Pasta de tomate se amesteca impreuna cu o cana de apa si se toarna deasupra.

Se lasa la cuptor cam o ora, 45 de minute acoperit, iar ultimele 15 minute fara capac. Se serveste cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca cu piure