Musaca de cartofi, curcan si ciuperci

de RuxyRux in Curcan, 2 Mai 2011 | 9448 vizualizari

 

Am ales sa fac musaca in forma de chec...si de data aceasta cu cartofi piure, a iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne de curcan 
  • 8 palarii mari de ciuperci champinion
  • 5 bucati de cartofi potriviti ca marime
  • o nuca de unt pentru piure
  • 1 legatura patrunjel
  • o ceapa medie
  • o cutie( sticla) rosii pasatta Cirio( sau bulion facut in casa)
  • 40 gr unt
  • 1/2 pahar de vin alb demi
  • 3 linguri ulei( eu folosesc de palmier)
  • un praf de nucsoara 
  • o lingurita boia dulce
  • un praf de piper alb 
  • sare dupa gust
  • cateva frunze proaspete de busuioc
  • 3 linguri faina
  • 100 gr smantana
  • parmezan ras
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi, curcan si ciuperci:

1. Fierbem cartofii, apoi ii scurgem, lasam  putina apa si-i facem piure adaugand si untul, apoi il saram dupa gust.

2. Tocam carnea, impreuna cu ceapa, ciupercile si patrunjelul.

3. Intr-o tigaie adanca incalzim usor uleiul si apoi adaugam compozitia de carne si vinul. Lasam zece minute sa fiarba usor.

4. Punem rosiile pasate( in jur de 3-4 linguri), apoi condimentele, boiaua, piperul si sarea dupa gust. Fierbem inca 10 minute la foc mic cu capacul pe tigaie.

5. Facem sosul alb, punem untul in tigaie apoi, faina si amestecam rapid, stingem cu putina apa( supa de legume sau lapte ce dorim) si adaugam smantana, apoi dam un clocot, adaugam nucsoara si sare dupa gust, lasam pe foc 5 minute amestecand tot timpul.

6. Luam o forma de chec( cozonac) si punem primul strat de piure( nu e nevoie sa o ungeti dar daca doriti o puteti face cu putin unt). Eu am o forma destul de mare.

7 Al doilea strat va fi cel de carne, apoi  cel de sos alb( pe care il vom imparti in doua).

8. Asezam din nou un strat de piure si deasupra restul de sos alb.

9. Amestecam intr-un vas o lingura de pasatta de rosii cu putina apa si busuioc tocat si turnam deasupra ultimul strat.

10 Radem parmezan si asezam tava pe tava de cuptor tapetata cu hartie de copt( este posibil sa curga si asa nu vom avea probleme), si dam la cuptor la 200 grade pentru 45-55 minute.

Servim cu smantana...e delicioasa! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi, curcan si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan marinata, cu sos de rosii