Musaca din cartofi piure si carne tocata

de Raisha in Porc, 25 Mai 2015 | 4388 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure
  • - 1,5 kg de cartofi
  • - 1 canita de lapte
  • - 3 linguri de unt
  • - sare
  • Pentru umplutura
  • - 500 g carne de porc tocata
  • - 2 cepe
  • - 1 morcov
  • - ulei
  • - 2-3 linguri pasta de tomate
  • Pentru crusta de deasupra
  • - 3 oua
  • - 50 ml lapte
  • - 3 linguri smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca din cartofi piure si carne tocata:

Incepem sa pregatim musacaua curatand cartofii, spalandu-i si punandu-i la fiert intr-o oala cu apa. Dupa ce acestia se pot patrunde usor cu furculita ii scurgem de apa si incepem sa ii pasam.

Adaugam laptele, untul si sarea si continuam sa amestecam pana devin ca o crema. Dam compozitia deoparte si trecem la urmatorul pas.
Intr-o tigaie punem ceapa la calit cu putin ulei. Cand aceasta s-a patruns adaugam morcovul, adaugam o cescuta de apa si lasam sa se caleasca. Dupa ce morcovul se poate patrune usor cu furculita, adaugam carnea tocata si o lasam la calit pana se deschide la culoare.

Adaugam pasta de tomate si putina apa si lasam totul la fiert pana scade apa. Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca.
La urma batem cele 3 oua cu laptele si smantana.
Intr-o tava unsa cu putin ulei asezam un rand de cartofi piure, un rand de parne si la urma cealalalt rand de cartofi piure. Deasupra adaugam compozitia pentru crusta pregatita mai devreme.

Dam totul la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora pana se formeaza o crusta aurie deasupra.
Musacaua se serveste calda alaturi de o salata.
Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din cartofi piure si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu afumatura