Musaka a la grec cu vinete

de Rahela Velicu in Porc, 6 Aug 2021 | 3147 vizualizari

 

Retete de suflet
Se stie ca eu iubesc mult mancarurile grecesti. Iata o musaka gustoasa facuta dupa reteta greceasca.

 

INGREDIENTE

Ingrediente musaka:

  • 2 vinete mari
  • 900 gr carne tocata
  • 5-6 rosii
  • 2 cepe
  • 60-70 ml vin alb sec
  • 50 gr cascaval razuit
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc

Ingrediente sos bechamel:

  • 50 gr unt
  • 1 lingura cu varf cu faina
  • 280 ml lapte
  • sare
  • piper
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaka a la grec cu vinete:

Mai intai curatam vinetele de coaja ( eu le-am dungat, nu le-am curatat in intregime), le presaram cu sare si le lasam la scurs, zeama acestora fiind toxica.

Intre timp pregatim carnea: calim ceapa tocata marunt, adaugam carnea tocata, vinul, rosiile curatate de pielita si tocate marunt si lasam la gatit pana cand se evapora lichidul. Aproximativ 20 de minute. Adaugam sare, piper, oregano si busuioc sau patrunjel, dupa gust.

Prajim vinetele doar cat sa se patrunda si le scoatem pe servetele de bucatarie care sa absoarba surplusul de ulei.

Punem in tava un strat de vinete, presaram sare si adaugam jumatate din cantitatea de cascaval razuit.Adaugam carnea si acoperim cu celalalt strat de vinete si presaram restul de cascaval.

Trecem la pregatirea sosului bechamel, deoarece trebuie adaugat imediat, acesta inchegandu-se rapid. Punem untul pe foc si, cand acesta este topit complet, adaugal faina amestecand energic cu un tel. Adaugam laptele in fir subtire si amestecam. Lasam pe foc pana cand se ingroasa ca o budinca. Potrivim cu sare, piper si oregano.

Turnam sosul bechamel uniform pe toata suprafata musakalei si o dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute.

Se poate servi calda sau rece dupa preferinta. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaka a la grec cu vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza murata cu afumatura la cuptor