Eu una,ador sa gatesc insa cateodata seara dupa o zi de munca imi doresc retete rapide care sa nu ma solicite foarte mult si imi satisfac placerea de a gati pe indelete in weekend cand timpul nu e o problema pentru mine la fel de mare ca intr-o saptamana de munca.
Pe acest principiu de gatit rapid si bun,am incercat aseara si aceasta reteta care pana la urma s-a dovedit castigatoare :) de muschiulet in crusta de condimente.
Pentru garnitura:
Am pus toate condimentele in mojar,ardeiul iute l-am rupt bucati cat am putut de mici si l-am bagat si pe el acolo si am maruntit bine toate condimentele,le-am amestecat si apoi le-am asezat pe o bucata de hartie de copt si am tavalit muschiuletul prin acest mixt de condimente,apoi l-am pus intr-o tigaie cu ulei incins si l-am lasat la foc mediu pana s-a rumenit pe toate partile.Dupa ce muschiuletul a fost frumos rumenit,l-am mutat intr-o tava impreuna cu uleiul in care s-a prajit si putin vin rose si l-am dat 20 minute la cuptor pentru a se patrunde.
Ca si garnitura,tot din criza de timp am ales sa fac niste taitei chinezesti cu ou (se fac in 4 minute) combinati cu cateva legume…tot cu titlul de “chinezesti”.
Am pus o oala cu apa si sare la foc,cand apa a inceput sa clocoteasca am adaugat legumele in ea si le-am fiert conform indicatiiilor de pe ambalaj (8 minute),dupa ce timpul s-a scurs am oprit focul si am adaugat in aceeasi apa si taiteii,i-am tinut 4 minute apoi am scurs totul,am racit cu apa rece si am adaugat peste taitei si legume cativa stropi de ulei de susan.
Am servit alaturi de muschiuletul in crusta de condimente si a fost rapid si foarte bun.
Pofta mare!