Retete de suflet
Muschiul de vita se fasoneaza si se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o tigaie mare prajiti muschiul in ulei incins circa 5 minute pana se rumeneste la suprafata pe toate partile,scoateti-l si lasati-l sa se raceasca apoi il ungeti cu mustar cu ajutorul unei pensule.
Ciupercile maruntite bine cu ajutorul cutitului s-au a mixerului se calesc impreuna cu ceapa taiata marunt in uleiul ramas de la prajirea carni pana se inmoaie apoi se adauga patrunjelul taiat marunt.
Puneti aceasta umplutura intr-o strecuratoare si lasati-o la scurs si racit.
Pe o folie alimentara asezati uniform feliile de jambon,ciupercile calite si plasati muschiul de vita si rulati cu ajutorul foliei foarte strans si introduceti aceasta rulada 10 minute la frigider.
Pe o suprafata de lucru presarata cu faina intindeti aluatul de foietaj,scoateti rulada de la frigider si din folie si plasati-o in mijlocul foietajului si rulati aluatul,pliati marginile dinspre exterior spre interior pentru a nu se desface la coacere.
Puneti rulada rezultata intr-o tava tapetata,pentru un aspect mai interesant crestati aluatul de deasupra in diagonala si ungeti-l cu galbenus de ou si introduceti tava la frigider 30 minute.
Preincalziti cuptorul la 200 grade si coaceti intre 30 si 40 minute,in functie de cum doriti carnea,daca doriti mediu dureaza 35 minute.
Dupa ce ati scos-o din cuptor lasati-o la racit 20 minute inainte de a o servi.
1
Se serveste cu sosuri si garnituri dupa gust