Am testat si eu reteta aceasta cu mici modificari, apartine bucatarasului Rocsy, multumesc ptr reteta :-* Nu am facut o poza reusita ptr sectiune ptr ca s-a mancat foarte repede, iar blatul nu l-am scobit prea adanc pentru ca nu am vrut sa pun chiar multa crema, nu prea sunt cu cremele. Gust bun si racoros in special :)
Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca. Am separat ouale,albusurile de galbenusuri si am batut spuma albusurile cu putina sare, apoi am adaugat galbenusurile, zaharul pana s-au intarit. Am adaugat apoi untul topit si racit, apa minerala si zaharul vanilat bourbon, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa. Le-am amestecat usor pana s-au incorporat bine.
Am uns o tava rotunda detasabila cu unt, am pus o foaie de copt si am turnat compozitia, apoi am dat la cuptor ptr coacere la 180°c. La final am facut testul cu scobitoarea. Am lasat blatul sa se raceasca si l-am scos apoi din forma detasabila.
Am facut pe deasupra o forma rotunda cu cutitul, am lasat o margine de cca 5 cm si am scobit cu lingura, am pus intr-un bol blatul scobit pe care l-am faramitat marunt.
Am facut crema: intr-un bol am pus galbenusurile, si zaharul si le-am mixat bine, apoi am adaugat cateva linguri de lapte din cele 500 ml, apoi amidonul si am amestecat bine, am scos semintele de la pastaia de vanilie si le-am pus in compozitia de galbenusuri. Restul de lapte l-am pus la fiert, apoi am adaugat compozitia de mai sus. Am lasat sa fiarba la foc mic amestecand continuu sa nu se prinda de fundul cratitei pana s-a format o crema groasa. Am acoperit cu o folie si am lasat la racit, apoi am batut frisca cu putin zahar (1 lingura).
Am pus peste blatul scobit zmeura, apoi crema am amestecat-o cu frisca batuta si am pus-o peste zmeura. Am presarat pe deasupra firmiturile scobite din bol si am ornat cu cateva zmeure.
Pofta buna!