Naut prajit reteta de gustare delicioasa
Nautul e foarte satios, e un bun digestiv si poate fi folosit sub multe forme, de la ciorbe, la pasta humus (cu ulei de susan) sau prajit si condimentat.
Cum se prepara Naut prajit reteta de gustare delicioasa
Daca ai naut uscat, il lasi la inmuiat cam 24 de ore cu 2-3 frunze de busuioc si nu mai e nevoie sa il fierbi, sau il lasi doar o noapte si il mai fierbi cam 30 minute.
Daca e la conserva, scurgi zeama si pui nautul intr-un castron cu servetele, ca sa se zvante putin. Pui uleiul la incins si pui boabele de naut intr-un singur strat. Din cand in cand, agiti putin tigaia, sa se intoarca boabele. Lasi pana se rumenesc, caz in care vor avea o crusta, iar interiorul va fi moale, sau pana devin usor maronii si vor fi crocante.
La cantitatea asta, ies cam 3-4 tigai.
Il pui in castron, adaugi condimentele si amesteci cu o lingura. Merg de minune la o seara de film cu prietenii. Se pot servi alaturi de Cuba Libre sau Sangria alba. Recomandam si piure de naut.
1
O varianta dulce ar fi sa prajesti nautul si, cat e fierbinte, presarat cu zahar vanilat pudra.
2
Poti face si naut caramelizat: caramelizezi 1 cana de zahar si, cand e lichefiat, dai boabele prin zahar si le scoti repede pe o farfurie intinsa unsa cu unt.