Negresa

de Constelatialeu in Prajituri, 19 Feb 2013 | 4368 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina rama
  • 260 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 cana cu lapte
  • 6 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 cana faina
  • nuci
  • stafide
  • visinata sau coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Se pune la fiert laptele cu zaharul,cand s-a dizolvat zaharul se adauga margarina amestecant incontinuu.Se pune cacaoa cernuta si se lasa sa dea in 1-2 clocote. Se lasa la racit, dupa care se pun galbenusurile unul cate unul si se omogenizeaza bine, se adauga un pic de coniac sau visinata. Din aceasta compozitie oprim cca un sfert pentru glazura. In restul adaugam albusurile batute spuma, stafide si nuca taiata si la final cana de faina. Intr-o tava 20/30 se toarna compozitia si se da la cuptorul incins cca 25-30 minute. E gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se toarna peste ea, asa calda, glazura oprita. Se taie cand s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]