Negresa

de Pushaa in Prajituri, 14 Dec 2013 | 6616 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cani de faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana zahar
  • 1 1/2 cana apa minerala
  • 4 linguri de gem
  • 3 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Glazura
  • 1 pahar zahar
  • 1pahar apa (100 ml)
  • 1 lingura cacao
  • putin zahar vanilat
  • nuca de cocos pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Se amesteca faina cu praful de copt, sarea, zaharul, zahar vanilat, cacao. Apoi se pun cele 4 linguri de gem, uleiul si apa minerala. Amestecati bine pana se topeste zaharul. Turnati aluatul intr-o tava mai adanca tapetata cu hartie de copt. Puneti tava la cuptor pentru 35-40 minute.

Pentru glazura se fierbe apa cu zaharul pana devine un sirop lipicios. Apoi adaugam cacao si zaharul vanilat.

Turnati glazura calduta peste prajitura rece si presarati deasupra nuca de cocos.

TIPS-URI

1

Pentru ca glazura sa iasa mai fina puteti sa adaugati cateva patratele de ciocolata amaruie.

2

Nu deschideti cuptorul in primele 20 minute pentru a nu se lasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa